Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

AZ ÉLETFA ÓVODA BEMUTATÁSA

Óvodánk 1964-ben nyitotta meg kapuit községünk Gyulaháza központjában, az Általános Iskola és a Kultúrház szomszédságában.
Kezdetben két csoporttal működött, majd 1985-ben az egyre növekvő születési arányszám következtében, újabb csoportszobával és konyhával bővült. Hamarosan ez is szűknek bizonyult, hiszen folyamatosan 35-37 fős magas csoportlétszámokkal dolgoztunk és sok jelentkezőt nem tudtunk felvenni.
2000-ben a konyha új épületbe költözött, így adott volt a hely egy újabb csoportszoba kialakítására. Azóta nem kell elutasítani egyetlen jelentkezőt
sem s a csoportlétszámok is megfelelőek.
2003. nyarán újabb rekonstrukció vált szükségszerűvé, a régi épületszárny megsüllyed, a tetőszerkezet elkorhadt. Az építkezés ideje alatt két gyermekcsoportot a kultúrházban helyeztünk el. Még ez év karácsonyán birtokba vehettük a megújult és megszépült csoportszobákat, mosdókat.
2004. szeptemberében a gyermeklétszám drasztikus csökkenése következtében előreláthatólag szükségessé válik 1 csoport megszüntetése.

Óvodánk 1999-ben vette fel az ÉLETFA ÓVODA nevet.
Ez a név szimbolizálja óvodánk legfontosabb értékrendjét, a hagyományápolást, de jelenti a növekedést, a beérést, a folytonosságot. A múltat, az elődeinket - a gyökerek, a jelent, a mai generációt - a törzs, a jövőt, az utódokat, neveltjeinket - - az ágak, virágok, jelképezik.

Az Életfa Óvoda 2001. szeptemberétől az általános iskola tagintézményeként működött.
2013-tól önálló intézmény lett. Fenntartónk Gyulaháza Önkormányzat.
o.
25éve

a gyermekek nevelésében

6

szakképzett nevelő

2csoprt

korosztálynak megfelelően